Träning & friskvård på Orust

Vår filosofi är att sjukgymnastik och friskvård går hand i hand.

Styrketräning

Grunden i vår kompetens är sjukgymnastik och därför kan vi handleda dig tills du känner dig trygg med din träning. Vi har träningsapparater från HUR, C.L fitness och gymmet är såklart utrustat med hantlar, coreboll, roddmaskiner, crosstrainer, cyklar, med mera.

Du får en genomgång av övningarna första gången du kommer. Behöver du, så hjälper vi dig tills du kan dina övningar. Under träningsperioden får du möjlighet att utveckla programmet tillsammans med träningsinstruktören.

Du kan lösa olika typer av kort hos oss.

Klippkort om du vill komma på bemannade tider då du kan fråga om din träning eller passerkort då du kan komma när det passar dig mellan kl 6-22 genom en passernyckel.
Klippkort ( träning sker på bemannade tider)
1 gång 80 kronor, 10 kort 700 kronor, 30 kort 1500 kronor.
Passerkort
3 månader 990 kronor, 6 månader 1900 kronor, 12 månader 3 400 kronor.
I gymträning ingår 1-2  träningsinstruktioner av träningsinstruktör eller tills du känner dig trygg i din träning för dig som är ny friskvårdskund. Uppföljning av ditt träningsprogram vid behov efter avtalad tid.

Rabatter för kommunanställda, ungdomar och pensionärer.

Kommunanställda
30 kortet ordinarie pris 1500 kr för 30 gånger. Som kommunanställd får du 4 gånger extra. Du tränar för 44 kr/tillfälle!
3 mån kort 900 kronor, 6 mån kort 1700 kronor, 12 mån, 3200 kronor
Pensionärer
10 kort 600 kronor, 6 månaders kort 1600 kronor, 890 kronor  3 månaders kort
Ungdomar  
10 kort 500 kr

Mindfulness

En metod att leva i nuet. Bli medveten om hur dina tankar påverkar dig, minska din stress i vardagen. Fortlöpande kurser, ny start varje termin. Vid frågor om alternativa kurser kontakta fysioterapeut/sjukgymnast Mikael Stålnacke mail: mikael@orustfriskvard.se

Mindfulness på Orust Rehab med start tisdag 13/9 2022
Mindfulness är en stressreduktionsteknik som kan ge dig verktyg när ditt liv påverkar dig negativt. Det ger dig möjlighet till återhämtning för att klara av livets olika påfrestningar.

Forskningen visar att 7 veckors träning i mindfulness har goda effekter på både stressrelaterade besvär och för att förebygga återfall vid återkommande depressioner. Den kan även ge hjälp mot din smärta.

Denna tekniks ursprung är från buddismen sedan 2000 år och har nu på kort tid blivit en viktig del i hälso- och sjukvården. Tekniken är fri från mystik och religion.

Mikael Stålnacke som är utbildad mindfulness instruktör håller i kursen och den börjar 13/9. Kursen hålls på tisdagar kl 13.30-15.30.

För att gå kursen ska du i samråd med din läkare eller sjukgymnast/Fysioterapeut kommit fram till att kursen är lämplig för dig.

Välkommen att ta kontakt med oss för frågor eller för att göra en intresseanmälan på tel. 0304-32255, eller kom in till oss så hjälper vi dig!

Medicinsk Yoga

Medicinsk Yoga är en modern, svenskutvecklad yogaform, sprungen ur den klassiska kundalini yogan, som med hjälp av det mest ursprungliga och kraftfulla inom traditionell yoga strävar att skapa hälsa och balans hos dagens människor.

Leg sjukgymnast/ diplomerad yoga instruktör Marie Stålnacke leder dig med besvär från nacke, skuldra, rygg, i ett välanpassat yoga program för dessa besvär.

Kursstart medicinsk yoga 6/9 kl 7:30 10 ggr.
Kontakta receptionen för mer information.

Till mediyoga.se

Funktionell träning

Vi hjälper dig att göra ett program med den egna kroppen som vikt med hjälp av core bollar, TRX, Rib sticks

Cirkelträning / Stationsträning

Under ca 35-40 min (inklusive stretch) så leder Lotti dig igenom ett roligt pass. Du tränar ca 1 minut på varje station till medryckande musik. I detta passet tränar du både styrka och kondition tillsammans med andra.

OBS! På grund av covid-19 hålls dessa pass ej som vanligt, kontakta receptionen för mer information

Massage

Djupgående klassisk massage 30 min pris 450 kr, 50 min pris 675 kr.

Du träffar massör Lottie Andersson som tar hand om dig. Klassisk massage för behandling av spända och ömma muskler/leder.

Behandlingen är riktad mot ett eller flera besvärsområden. Den går ordentligt på djupet och inkluderar triggerpunktsbehandling och töj för att så effektivt som möjligt släppa på spänningar.

Boka gör du via telefon, mejl eller här på webben.

Unna dig en välgörande massage

30 minuter 450 kronor, 50 minuter 675 kronor

Välkommen till Orust Rehab
& friskvårdscenter i Henån.

Hos oss får du både rehabilitering och friskvårdsträning. Vi har välutbildad och kompetent personal som alltid finns på plats. De ger just dig den hjälp Du behöver, med individuella träningsprogram bland annat.

Vårt gym har utvecklats till en trivsam, positiv och funktionell miljö och friskvården har blivit en naturlig del av verksamheten. Läs mer

Vi har öppet för alla!!

- Mikael och Marie Stålnacke

Privat sjukvårdsförsäkring

Vi jobbar emot de flesta försäkringsbolagen och erbjuder kunder med privata försäkringar tid inom 3 arbetsdagar.

Våra samarbetspartners är: